Az nagyításhoz kattintson a képre!

Lazer Bayamo bukósisak tesztA Belga Lazer gyártó Bayamo modellje két éves teszten szerepelt kollégánknál.

Fontos megemlíteni, hogy a kolléga 2005 óta Lazer bukósisakokat használ és már nagy sebességű frontális balesetben is jól vizsgázott a Lazer gyártó egyik sisakja. A Lazer bukósisakgyártó forgalomban lévő sisakjai mind négy, vagy öt csillagos Sharp törésteszt eredményeket produkálnak! Az öt csillag a maximum eredmény a Sharp teszten. A Lazer Bayamo sisak négy csillagos minősítést kapott, tehát kijelenthető hogy biztonságos bukósisakról beszélhetünk.  

A biztonság mellett, a rendkívül jó párnázottság az ami szinte mindenkinek azonnal feltűnik. A felvételt követően, szinte azonnal az arcra alakulnak az arcpárnák, kellemesen körbefogva a viselő fejét. Érdemes mint minden bukósisaknál, úgy a Lazer Bayamo esetében is olyat választani, ami kissé szoros. A belső párnázás a viseléskor egy idő után tágul, így ha azonnal kényelmes sisakot választ az ügyfél, megvan a lehetősége annak, hogy a belső rész megtágulása után esetleg mozog majd menet közben. Ennek nagy teljesítményű motoron viselve van különös jelentősége. A sisak kiválasztásánál, felvételénél igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében hogy segítsünk ügyfeleinknek kiválasztani a megfelelő méretet. A Lazer Bayamo, egy nagyszerű ár-érték arányú bukósisak, mert a kimagasló törésteszt, a belső párnázás nyújtotta kényelem mellett, a racsnis , végtelenül egyszerűen kezelhető csattrendszer is egyszerűvé teszi a le és felvételt.  Ami feltűnő még a sisakot kézbe véve és használva, hogy a több pontban állítható szellőzők, finoman járnak . A szellőzők a fejtetőn süllyesztve lettek kialakítva. Ennek abban van jelentősége hogy a kiálló szellőző alkatrészekkel rendelkező sisakok , mindig hangosabbak mint az ilyen süllyesztett szellőzős sisakok, hiszen nagy sebességnél minden kiálló alkatrészbe belekapaszkodhat a szél.  A Kolléga csupasz (Tehát teljesen idom nélküli, kerek lámpás)  1250 köbcentis Suzuki Banditon többször nagy sebesség mellett is használta. A sisak nem mondható zajosnak átlag túratempónál. Ebben szerepe van az állrészen elhelyezett , úgynevezett „bogárvédő  hálónak” is.

A sisakba épített napszemüveg könnyen kezelhető és megfelelő méretű.  Jól használható még szembe sütő nap esetén is.  A plexi pinlock előkészített , tehát aki sokat motorozik hűvös, vagy csapadékos időben, az vásárolhat hozzá páramentesítő „pinlock” betétet is. Ezzel tökéletesen kizárható a sisak párásodása.

Személyes , két éves tapasztalat alapján kijelenthető hogy a Lazer bayamo nem csak belépő szintű , de tapasztalt motorosok igényeit is kielégíti. Többféle színben elérhető. A női színváltozatok is szemet gyönyörködtetőek! 

A Lazer Bayamo sisakokat itt keresd: http://darazsgarazs.hu/tk/6/zart-bukosisakok