Az nagyításhoz kattintson a képre!

Forcefield Level2 csipőprotektor pár -A Legmagasabb védelmi szint!


Termék eredeti ára: 12 000 Ft
A termék kedvezményes ára: 10 990 Ft

A Forcefield Isolator termékek esetében a lehető legjobb energiaelnyelés elérése volt a cél. Az Isolator csípőprotektor a legmagasabb védelmi szintet a LEVEL2-t teljesíti. 

Ezeket a termékeket elsősorban valódi Cordura/bőr motorosruházatban történő professzionális/túra/verseny felhasználásra ajánljuk. 

Forcefield Isolator protektorok esetében, mint mindig, arra törekedtünk, hogy a szabványnak ne csak megfeleljünk, hanem minél jobban túlteljesítsük azt.

BIZTONSÁG:

 • mindössze 10,6(könyök/térd)-11 kN (váll/csípő) átlagos áthatoló erő 50J ütközési energiából normál körülmények (23 °C) esetén. A végtagprotektorokra vonatkozó 1621-1:2012 Level 2 szabvány esetén az átlagos áthatoló erő nem lehet magasabb 20kN-nál, 50J ütközési energiából. Legfőbb versenytársaink 13-15kN közötti értékeket tudnak felmutatni.
 • a Level 2 szabvány elvárásait jóval meghaladó védelem hidegben (-10 °C) és nedves körülmények között is*
 • az esetleges behatást követően – ellentétben a legtöbb protektorral – tovább használható, energiaelnyelő képessége nem csökken számottevően
 • kiváncsiak voltunk, hogy hogyan változik az energiaelnyelés mértéke akkor, ha -ellentétben az előző ponttal- a protektornak az ütések között nincs ideje visszanyerni eredeti formáját. Végeztünk tehát egy szorgalmi tesztet is, ahol ugyanazt a pontot nem csak egy ütés ér, hanem gyors egymásutánban több is, mint ahogy az a való életben is könnyen előfordulhat nagy sebességnél történő ütközés/esés/gurulás kombinációnál. Egy 8 behatásból álló balesetet szimuláltunk – ez már jóval túlmutat egy normál közlekedési baleseten – ahol a protektornak nincs ideje visszanyerni eredeti formáját a behatások között és mind a 8 ütés ugyanazt a pontot éri.

  A normál CE teszt esetén a behatások a protektor teljes felületén szóródnak, az átlagos értéket ezekből számolják (Isolator Level 2: 10.6-11kN) , így szükségszerűen kedvezőbb érték jön ki, mintha ugyanazt a pontot ütik meg nyolcszor egymás után.

  A szorgalmi teszt eredménye (Isolator 2 Könyök/térdprotektor, normál körülmények, kN)
  10.202, 12.114, 13.192, 13.719, 14.663, 14.737, 16.869, 17.286

  Látható tehát, hogy az Isolator protektor még a 8. behatásnál is kényelmesen teljesíti a CE tesztben elvártakat.

  A tesztnek 2 tanúsága van:

  1. Érdemes belegondolni, hogy egy silány műanyag protektor, ami az első behatás során darabokra törik, hogyan véd egy több behatásos balesetnél?!
  2. Ha perecelsz, legalább új protektorra nem kell költened utána.

*A normál körülmények (23 Celsius fok) között mért energiaelnyelés nem szorul magyarázatra. A nedves körülmények között mért energiaelnyelés nem a búvároknak fontos, hanem azért, mert egyes gyengébb minőségű protektorok nedvesség (pl. izzadtság, eső) hatására megszívják magukat vízzel, behatáskor összenyomódni nem tudnak, ezáltal az energiaelnyelésük drasztikusan lecsökken.

A meleg körülmények (+40 Celsius fokra melegített protektor) között elvégzett vizsgálat az extrém körülmények egyik végletét vizsgálja, ahol a hőre túlzottan fellágyuló és ezáltal gyengébb energiaelnyelésű protektorokat szűri ki a teszt.

A hideg körülmények (-10 Celsius fokra hűtött protektor) az extrém körülmények másik véglete, ahol a teszt során a hideg hatására túlzottan megkeményedő, rideg, ezáltal gyengébb energiaelnyelésű protektorok véreznek el.

KÉNYELEM:

Minél vékonyabb egy protektor, jellemzően annál könnyebb és annál jobban tudja követni viselőjének mozgását.

A Forcefield Isolator protektorok (Level 2) vastagsága mindössze 12mm, súlya 80 és 114 gramm között van. (Legnagyobb versenytársunk Level 2-es protektora 20mm vastag, súlya 149-194gramm.) A Level 1-es protektoraink vastagsága mindössze 8mm, súlyuk 57-93gr.

 • PU alapú energiaelnyelő anyag, amely néhány perc használat után a testről távozó hő hatására felveszi annak formáját, így valódi 3 dimenziós mozgást tesz lehetővé
 • anatómiai és ergonómiai szempontok figyelembevételével tervezték, a mozgásban nem akadályoz, kényelmes, szinte észrevétlen viseletet biztosít
 • egyszerűen, egy nedves szivacs segítségével tisztán tartható